Ett skikkelig griseliv :).Denne grisen fra Grøstad lever ute. Den roter i jorda og har har stor boltreplass. Slik synes jeg ett griseliv skal være. Kan den i tillegg slippe transport før slakting blir det slik kjøttproduksjon bør være :) (bildet er hentet fra hjemmesiden til Grøstad gård)
Jeg vil kjøpe viltkjøtt fra flinke jegere, sau fra saubeønder som hyrer inn mobile slakterier og frilandsgris som også ender livet lokalt. Høner får jeg begynne med selv kanskje:) visste dere forresten at man "høster" dun fra levende fugl opp til 4 ganger mens de lever. Ikke i Norge riktignok, men med mange mellomledd er det vanskelig å vite hvor duna i egen dyna kommer fra.
Også klager vi på at maten er så dyr? Vi bør jammen være villige til å betale for kjøtt som er produsert med tanke på dyrevelferd . Jeg vil ha merking av mat som kan fortelle meg at dyret jeg spiser har hatt ett godt dyreliv. Fra fødsel til slakting. Jeg vil ikke spise gris som har stått som sild i tønne i grisebingen hele livet, eller kylling som har blitt stappet ned i kasser og blitt fraktet i 12 timer. Det er forbrukerne som bestemmer. Vi støtter den industrien vi kjøper varer fra. Det er vårt valg.
3 kommentarer:
Kjempebra innlegg Marit, dette er så utrolig viktig og ikke minst en sak vi alle kan bidra med vårt i!
Jeg er nok en typisk dyreforkjemper og er veldig opptatt av dyrs rettigheter.
Flott innlegg!
Takk for at du skriver om dette!!!!!!
Kjøper du dyne på ikea får du dun som er nappet fra levende høner (uten bedøvelse) De som blør for mye etterpå blir avlivet. Det er så forferdelig vondt å vite...
Legg inn en kommentar