søndag 4. november 2007

klageinnlegg


Dagene fyker avgårde før jeg rekker å tenke på hvot tiden blir av. Jeg vet jeg ikke er så glad i det. Jeg trenger mye tid til å bare være. Til å pusle rundt og la tankene flyte. Ikke ha en eneste post på programmet. Hente inn igjen energi og gi meg selv tid til refleksjon og ro. At det er travle dager innimellom er helt OK. Men å leve i en konstant tidsklemme? Da hadde jeg måktmeg plass til tid og rom.

Hva er det som gjør disse dagene så travle? Det er mye sykdom på jobben. Først prøver vi å dekke opp fraværet med å ta hverandres timer. Deretter gjør vi tapre forsøk på å få inn vikarer. De vokser ikke på trær. Vikar i tysk på u-skolen? det er ikke mange der ute som ikke har jobb og som kan ta på seg slikt. Når vi får vikar så er det halvgode løsninger med ett menneske som kan litt..og som aldri har vært lærer før...og som ikke kjenner skolens rutiner. Stakkars menneske :) Men vi andre må veilede og vise på plass og planlegge timer i fag vi ikke har. Og jeg er teamleder så mye av dette ansvaret faller på meg nå.

Så er det arbeidsuke, teknobuss og prøver. På pulten min har jeg en kartleggingsprøve og en matte-test, en naturfagtest og en annen matematikkprøve som skal rettes. Helst i går. Noe har jeg kommet i gang med. Heldigvis. Mesteparten må være ferdig før tirsdag for da er det konferansetimer. Siden læreren jeg deler klassen med er en av de syke blir det flere konferansetimer på meg. Jada, jeg har valgt det selv, men noen elever trenger å ha en konferansetime nå. Ikke om 4 uker.

Oppå alt det her har jeg tatt på meg en del kveldsundervisning for aftenskolen. Nye briller står på ønskelisten...og en ny sofa :) Vanlig lønn fyker ut før jeg rekker å trekke pusten så alle ekstra inntekter kommer godt med :)

Også har jeg fått med samboer. En jente jeg kjenner har hatt samlivsbrudd og har flyttet inn på gjesterommet mitt. Det går fint, men det er litt uvant.
Heldigvis er det meste av det som skjer oppi all travelheten hyggelig. Jeg liker meg på jobb. Elevene er flotte. foreldrene hyggelige. Jeg får flere og flere forespørsler om å holde kurs. Snart skal jeg delta på messe. Jeg har gode venner som er der når jeg trenger det. og i går fikk jeg til og med laget meg ett par kort :)

Takk for at dere leste.

Ønsker dere en super dag der du er :) Send gjerne over noen motivasjonsvibber :)

3 kommentarer:

Anette sa...

Huff da,sånne hektiske dager er ikke noe moro. Ikke glem å trekke pusten.
Hadde du ikke bodd så langt unna skulle jeg kommet og tatt alle tysktimene for deg. Det er jo et kjempemoro fag å undervise i. ;o)

Tove sa...

Hei å v el overstått kurs igår.
ja det er typisk at det er slik før jul men jeg syns alltid det er slik sykdom ekstra timer m.m Ikke slit deg helt ut si stopp i tide. To nydelige kort til du presenterer idag likte stemplene virkelig. Nyt søndagen :-))

Nina sa...

Ta vare på deg selv midt oppi alt dette da, -håper de hektiske dagene dine snart er over *klem*