tirsdag 29. desember 2009

topp 10 2009

En eller annen plass på nett var det noen som hadde laget sin egen topp-10 liste over ting de hadde laget i løpet av året som de var ekstra fornøyd med. jeg har hermet og har forsøkt å plukke ut en del av egne arbeider jeg også :)


Kort til ett trykk
Første kort ut er ett kort jeg lagde til en utfordring i ett trykk. jeg fikk tilsendt ett tekststempel fra kort og godt og skulle lage bakgrunn med maling.. Dette kortet ble til på ett treff i Vikersund og jeg sto fast med pyntinga til Ann Kristin kom med den geniale ideen og minte meg på det laserskårede arket med hjerter. Det ble helt perfekt sammen med avispapir og gessobakgrunn :)
Artsy englekort
Neste kort ut er ett kort med engler fra paperinspiration. Jeg skulle lage ett mer artsy kort og endte opp med bakgrunn laget med hullnetting og papirstrimler som maske. Omsider fikk jeg brukt klistremerkehjertene fra panduro også:) Jeg synes det ble kult å kombinere ett søtt motiv med en såpass røff stil på kortet.Giraff med Baby
Verdens søteste giraff kommer fra Eureka og denne går igjen og igjen og igjen på babykort fra meg.Det er ikke første gang jeg bruker grønt på den heller:) Her har jeg fargelagt både med promarkers og mcp. jeg tror det var for å demostrere effekten til noen på Skotselvtreffet:)Rosa kort med tekst og blomster
Noen kortideer klamrer seg fast til hjernebarken og blir der leeeenge, før de blir satt ut i livet. ideen til dette kortet fikk jeg av åshild som hadde ett kort som lignet veldig i ett trykk en gang. Jeg synes det var rålekkert og måtte herme. Bakgrunnen er laget med alkoholblekk og blomstene er laget på en transparentbakgrunn som også er farget med alkoholblekk. Blomstene er fra Magnolia og embosset i kobber. Slike kort lagde vi på kurs i Sogndal også. En av deltagerne lagde en mørk bakrunn og embosset med hvitt. Det ble også utrolig lekkert.Colagekort med hus og engler
Jeg er DT på artsybloggen. den har desverre ligget brakk siden sommerferien, men en av de siste oppgavene der var arkitektur. Ikke spør meg hvorfor, men jeg fikk iallefall lyst til å lage noe collageaktig og klipte rundt i mønsterark og motiver fra crafty individuals. dette kortet ble også trukket frem på stripa på minnehjørnet. jeg ble ganske stolt og glad da jeg oppdaget det.

Rødt, rosa og lilla kort med sommerfugler
Våren kom og jeg måtte male litt igjen. Her har jeg malt med H2O. Sommerfuglene er fra crafty individuals og stemplet med stazon (eller var det colorbox) I allefall, det ble glade farger og intense farger. Jeg vet ikke helt hvorfor dette havnet i topp-tilisten, men jeg tror rett og slett jeg ble glad av å lage det:)
Kua i enga.
Det er sommer det. også ett gladkort. Jeg tror jeg ble så fornøyd med dette, rett og slett fordi det er ett superenkelt oppsett, som ble så mye kulere enn jeg hadde trodd da jeg startet med det. Kua hadde også ligget lenge blant stemplene mine, uten at jeg helt visste hvordan jeg skulle få brukt den:)
Sukkersøtt sommerjentekort

Jeg var veldig i tvil om jeg skulle ta med dette kortet. Det er egentlig litt for søtt for meg. men så ble jeg fornøyd likevel. Jeg la på masse smådetaljer og pyntet og blinget i vei. Motivet er fra bildmålaren. Dette kortet ble trukket frem på "stripa" på papirgleder. Det er alltid gøy med litt ekstra heder og ære:)
Gult soppkort
Høsten kom og ute ble det kaldt...I allefall ble det soppsesong. Jeg fikk ideen om å ta frem QK igjen. stanset ut noen bilderammer og lurte på hva jeg skulle med dem helt til jeg fant ut at ett høstkort med småsopper passer perfekt. Symaskina ble også brukt. her ble jeg veldig fornøyd bade med min egen ide og hvordan resultatet ble til sist
DesignTeam-julekort for stempelboden
Ja, så ble jeg DT hos stempelboden høsten 2009.  Jeg fikk tilsendt en diger pakke med juleting. her har jeg laget ett skikkelig vintage julekort med collager, pearl-ex, søm, glimmer og masse pynt.

Vinterkort med jente med påfuglvinger
Til sist skal ett av de nyere kortene være med. En stempelvenn opplyste om halv pris på digitale collageark . Jeg hadde aldri brukt slike før, men ilte inn og kjøpte meg 12 stk. Her printet jeg ut på akvarell og lagde ett vinterkort.  Litt uvant for meg å ikke ta frem stempler. men på bakgrunnen har jeg maskert med snøkrystaller og trykket over med brun stempelpute. Kikker dere godt etter kan dere se jeg har brukt stempel merkelappen også:)
Tanker om neste år
Og nå er vi snart i 2010...jeg skal  tenke litt på min egen utfordring for neste år. men, det jeg ser når jeg skal trekke frem egne produkter er ofte kortene med lite fargelegging og andre teknikker de jeg plukker frem. Kan kanskje se ut som jeg må leke mer med den slags? eller kanskje jeg trekker dem frem fordi jeg ikke har laget så mange av dem og at de derfor oppleves som spesielle ... Hmmm :)

Jeg vil gjerne ha kommentarer på hvilke du har likt best og gjerne at du lager din egen liste også:) Det er veldig gøy med oppsummeringer:)


7 kommentarer:

Lambi sa...

Oi,her var det mange fantastisk flotte kort! vanskelig å kommentere de hver for seg for jeg blander dem nok i hodet mit,hihi. Men jeg ble først veldig fassinert av de to øverste kortene så tror de er mine favoritter,men det betyr ikke at jeg ikke synes at alle kortene var nydelige!FOr alle kortene var nemlig nydelige! Du er virkelig produktiv og lager mye flott altså! Heldig alle vennene dine som mottar alt det fine du lager! ;) Ønsker deg et riktig godt og produktivt nytt scrappe-år! ;) Klem

Grethebella sa...

Gurimalla Marit.. så mye flott du har laget. Det jeg liker best ved dine kort er at det je vet aldri hva som kommer. Du lager så mye forskjellig, leker med teknikker og farger.
Favoritt kort er det vanskelig å velge, men det grønne giraff baby kortet fra Skotselv treffet (hvor du var så snill å demonstrere mcp teknikk for meg), det øverste blå kortet med hjerter og sommerfugler + det med jenta med påfuglvinger skiller seg ut for meg.
Godt nyttår Marit. Sees om 1 mnd :)
Klem

Filharmonica sa...

Så mange flotte kort du har laget! Likte spesielt godt julekortet med snømannen på :-) Ta gjerne en kikk på min 10 på topp liste også!

Therese sa...

Så flott at du viser frem favoritt kortene dine. Det var mange her som jeg ikke har sett, og de er vakre alle som en og viser at du har en stor bredde i kortene dine. Du mestrer jo alt! Blir vanskelig å kommentere hvert enkelt, men takk for at du deler og at du skrev litt om hvert kort. Det blå med sommerfulger og hjerter var nok det aller vakreste i mine øyne <3

Kristin sa...

Å, det er herlig å se hvilke kort du har plukket ut. Jeg synes du er utrolig dyktig og jeg liker stilen din veldig godt. Jeg er også imponert over hvor forskjellige kort du har laget/plukket ut. Jeg synes du har en veldig særpreget stil, men jammen meg har du store variasjoner i både stil og farger også!

Takk for titten! Gleder meg til mer inspirasjon og ikke minst latter i januar!

Petra Skogstokiga Rubberstamps sa...

Så otroligt många fin kort.
Den med giraffen gillade jag allra bäst.

Gott Nytt År
och Skogstokiga kramar
från mig

Anonym sa...

Disse kortene var så flotte alle sammen Marit at det var vanskelig å plukke ut det aller fineste, men jeg tror nok jeg må holde en knapp på det første kortet og det med Kos deg teksten på.
Ønsker deg et godt nytt år.
Klem fra Anne