tirsdag 4. august 2009

Sommerferie

Det har vært stille på bloggen min nå. Selv om været har invitert til innekos har jeg fått meg noen turer ut de siste ukene. Innimellom har sola dukket opp også. Her er ett lite knippe med bilder fra ett par noen flotte turer.

Jotunheimen

Wenche-venninne ble med på fjelltur og vi hadde base på Beitostølen. Egentlig hadde jeg planer om telt, men med værprognosene og lite fjellvant venninne passet det bedre å bo litt mer sentralt. Det høres kanskje rart ut, men det er ofte billigere å bo på Beitostølen enn på fjellhyttene rundt omkring også. Fyller man opp en leilighet holder det ofte med 250 pr. pers pr. natt. Og med kjøkken er det lett å lage egen mat også:)

Aller først bilder fra turen over Knutshøeggen i Jotunheimen. Vi utsatte avreisedagen ett døgn slik at vi skulle få med oss en godværsdag før vi dro hjem. Knutshøeggen er en av de flotteste turene jeg vet om. Den er småkupert hele veien, ganske luftig og med flott utsikt både til Besseggen på den andre siden av Gjende, inn mot Gjendebu og Memurudalen og Gjendealpene.

Her nyter Wenche utsikten retning Gjendebu.

På vei ned fra eggen. Utsikt ned på leirungdalen og du ser Knutshøeggen til venstre og Bukkehammeren til høyre.
Var på tide å pusse støvler før tur i regnet. Forrige gang ble de pusset med hvit skokrem (det var det eneste jeg hadde) Nå fikk de på seg brun. Litt forskjell før og etter kanskje? :)


Med himmel som tømmer seg for vann fristet det ikke med de store toppturene. I stedet tok vi båt inn til Torfinnsbu og hadde planer om å gå langs vannet tilbake. Det lot seg ikke gjøre uten svømmetur, siden elva vi måtte krysse hadde gått langt over breddene og var vanskelig å forsere. Vi endte opp med å gå en liten tur/retur retning Eidsbugården og ta båten tilbake fra Tofrinnsbu til Bygdin.Øsende regn gjorde stiene om til bekker. En dag gikk vi i terrenget bak alpinbakken på Beitostølen. Det bøttet ned og sikten var ikke mye å skryte av, men deilig å være ute uansett. Det var helt greit med bading på hotellet etterpå også.


Gode venner uansett vær:)


Mørkgonga
Noen dager før Beitostølen gikk Hege og jeg Mørkgonga-Gyrihaugen. Det er en super tur på Krokskogen. Vi går fra fjorden og opp ett trangt spjel i fjellet før vi ender opp på en av de høyeste toppene i nordmarka. På returen følger vi den gamle kongeveien ett godt stykke.

Her ser dere spjelet i fjellet. Det er dette som er selve Mørkgonga. Det er vansklig å få frem hvor bratt det er opp der, men det er ikke uten grunn at det er boltet opp vaier:) Synes bildet ble litt kult med Dina som kikker opp på rumpa til Hege:)

Her ser dere bilde fra den gamle kongeveien. det er skikkelig urskog her. Vilt og vakkert:)


Jeg må ha med ett bilde av stolheten min til slutt. Hun er en liten sprett, men du verden så mye kraft i denne kroppen :)
Ferien går fort unna. Det er bare en drøy uke igjen nå. Jeg har blitt knallforkjøla og er superlei av hoste, sår hals og søvnløse netter. Orker ikke å lage kort en gang:) men bare vent, jeg kommer nok tilbake:) Forhåpentligvis sammen med sola:)

1 kommentar:

Ingunn sa...

Åå, det er lite som slår norsk natur altså, selv i regnet!